Gå til sidens indhold
 

Byens udvikling og vækst

Projektet ”Byens udvikling og vækst” er forankret i Teknik og Miljø og udspringer af en ambition om, at Aarhus også i fremtiden skal stå stærkt – og gerne endnu stærkere – i den internationale konkurrence mellem vækstregioner og byområder.

 

Vi tror på, at dette er muligt, når vi i fællesskab udnytter de mangfoldige evner og potentialer, vi som bysamfund er i besiddelse af. Dette gælder både i de etablerede forsknings- og erhvervsmiljøer og i de kreative iværksættermiljøer. Og måske i særdeleshed på tværs af miljøerne. Undersøgelser viser, at de konkrete bymiljøer, som virksomheder bosætter sig i, har betydning for den værdiskabelse, der sker i området. Gode bymiljøer fremmer værdiskabelsen, blandt andet når bymiljøet understøtter og inspirerer til netværk og vidensdeling.

 

Vi vil derfor arbejde målrettet med at indhente erfaringer fra og ”udfordre” eksisterende bymiljøer, ligesom det er ambitionen, at indhøstede erfaringer skal stimulere og gives videre ved indretning af nye bymiljøer.

 

Projektet udfoldes gennem en række faser. I første fase blev aktører i seks områder af byen inviteret ind til dialog for at afsøge grundlaget for konkrete prøvehandlinger. I anden fase (2017-2018) arbejdes der med prøvehandlingerne gennem workshops, løbende dialog og konkrete handlinger. I tredje fase (2018) vil projektet blive evalueret.

 

Som et led i projektet har Gehl Architechts gennemført en undersøgelse af, hvordan de innovative miljøer fungerer og spiler sammen med den fysik, de er i. Det er der kommet en rapport ud af (åbner i nyt vindue).

 

Rapporten henvender sig til både projektdeltagere og eksterne, som har interesse for samspillet mellem innovation, fysisk bymiljø og liveability.

Kontakt

Michael Troelsen

Projektleder for Byens udvikling og vækst

Teknik og Miljø

Mobil: 29204161

E-mail: 

 
 
 

Opdateret: 29.11.2017

Afdeling:

Send kommentar:   Innovation i Aarhus

Telefon: 23 32 82 04

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code