Gå til sidens indhold
 

Fremme ligeværd

Hvordan arbejder vi med at ”Fremme ligeværd” i Borgmesterens Afdeling?

 

Vi ønsker, at vores projekter skal være med til at skabe en følelse eller oplevelse af ligeværd hos borgerne.

 

Der er tale om en fortløbende innovationsproces, der i princippet aldrig helt afsluttes – vi opnår aldrig én færdig ”formel” på ligeværd. Det er en udfordring, der altid vil være der i større eller mindre omfang.

 

Koncepterne udvikles og justeres derfor hele tiden, blandt andet på baggrund af den feedback vi får fra borgerne i projekterne.

 

 

 

 

Igennem Fremme ligeværds initiativet ønsker vi at understøtte borgere, minoritetsgrupper, frivillige, organisationer, områder og andre relevante parter igennem deres egne ideer og initiativer, som de mener, vil kunne skabe en oplevelse af øget ligeværd for dem.

 

I arbejdet med Fremme ligeværd gør vi ikke noget for borgerne eller hen over hovedet på dem - vi gør det sammen med dem. Vi byder ind, lytter og understøtter, der hvor vi kan se potentialer. For vi mener, at det er borgerne, der kender deres behov bedst, ligesom det er dem, der skal opnå succes med projekterne og et øget ligeværd.

 

For os er det centralt, at projekterne på sigt har et stort skalleringspotentiale. Det vil sige, at det kan skaleres op, og erfaringerne herfra kan bruges i nye sammenhænge, til nye borgergrupper eller lignende, så vi hele tiden kan udnytte den viden og de erfaringer, vi får igennem arbejdet med Fremme ligeværd, bedst muligt.

Kontakt

Rose Maria Zainali-Gill

Projektleder for Fremme ligeværd

Borgmesterens Afdeling

Telefon: 89402328

Mobil: 29209204

E-mail: 

 

Øvrige initiativer

 • En minoritet i minoriteten

  I november 2017 stillede et topmøde skarpt på indsatsen for unge LGBT+ personer med etnisk minoritetsbaggrund i Østjylland. Et nyt netværk og ideer til 30 nye initiativer blev resultatet af topmødet, hvor deltagere for første gang samledes for at drøfte, hvordan Aarhus kan løftes op blandt verdens bedste byer at leve i.
 • Ligestillingsprojekt

  D.9. september 2017 afholdes en konference Piger har også rettigheder, som sætter fokus på piger og kvinders rettigheder.
 • Udviklingsprojekter i samarbejde med AarhuSomali

  Borgmesterens Afdeling indgår i et samarbejde omkring innovationsprojekter med den somaliske paraplyforening AarhuSomali.
 • Flygtningehandleplan i Aarhus Kommune

 • Forskningsprojekt

  Etniske minoritetsældre og selvudpegede hjælpere: Familiedynamik som afsæt for kommunal velfærdsinnovation.
 
 

Opdateret: 16.11.2016

Afdeling:

Send kommentar:   Innovation i Aarhus

Telefon: 23 32 82 04

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code